+34 93 777 71 17 grananyada@grananyada.es
Planots

Planots

 

DOQ Priorat

 

Era l’any 1997 quan en Joan Sangenís decidia embotellar per primera vegada una petita part de la seva pròpia collita de vi i també quan iniciava els contactes amb Marià Bigordà, pare i fill, a fi de formalitzar un projecte conjunt que s’ha anat ampliant i repetint a al llarg dels anys, aconseguint l’acceptació i fidelitat dels clients de Gran Anyada, que han convertit els productes del Celler Cal Pla en un dels estendards de la nostra empresa.

NEIX A

DOQ Priorat
Celler Cal Pla
Porrera, Tarragona

ALKIMISTES

Joan Sangenís
Marià Bigordà, Pare
Marià Bigordà, Fill

DETALLS

2015
50% Garnatxa, 50% Samsó
16 mesos bota francesa i mínim 2 anys en ampolla.
14,5 % vol.

PECULIARITATS

  • Vinyes molt velles de poca producció, en bancals orientats al nord-est amb abundant llicorella fèrrica. Sòl argilóscalcari, d’altitud mitjana i pluviometria escassa.
  • Verema manual i molt seleccionada, fermentació controlada i lenta i criança mínima de 16 mesos en bota de roure francès de gra fi i torrat mig.
  • Garnatxa de gran explosió aromàtica, fruites vermelles, potents i elegants i Samsó o Carinyena d’acidesa alta però vellutada i sedosa al final de boca .Un gran espectacle!!!
  • Longevitat del vi: més de 15 anys.

COM SERVIR-LO

Servir entre 16-17,5ºC
Decantarem el vi unes 5 hores abans de servir-lo. Amb l’ampolla recta, farem “colpejar” el vi al centre del decantador i després vorejarem aquest en sentit contrari a les agulles del rellotge un parell de vegades i deixarem el vi en repòs fins servir-lo.

RECORDA QUE...

  • Els vins sempre s’emmagatzemen en posició horitzontal i si pot ser en llocs frescos i amb temperatures no superiors als 18ºC.
  • És important obrir les ampolles o decantar-les segons el tipus de vi, abans del seu consum.
  • A Espanya només hi ha dues Denominacions d’Origen Qualificades: Rioja i Priorat.

MARIDA AMB...

Caça major
Carn de bou
Formatges curats