+34 93 777 71 17 grananyada@grananyada.es

Origen d’Semal

DO Montsant

 

Catorzè projecte (P-14)! Aquella Ha de la Vinya Mas d’en Joan Gros, centenària i ara ecològica,  que descobrirem fa 14 anys a punt de desaparèixer d’un Samsó  quasi esgotat, segueix donant-nos el plaer de poder elaborar unes poques ampolles d’un vi pur, elegant, diríem quasi sublim, com un elixir que any rera any ens sorprèn en positiu. Són catorze projectes diferents però sempre “plens d`emocions” on Josep Maria Vendrell i Gran Anyada, (Mariá Bigorda, pare i fill) hi posen tota la seva sapiència per extreure el millor d’uns ceps que viuen una segona joventut.

NEIX A

DO Montsant
Celler Vendrell-Rived
Marçà (Tarragona)

ALKIMISTES

Josep Ma. Vendrell Rived
Marià Bigordà, Pare
Marià Bigordà, Fill

DETALLS

2022
100% Samsó ecològic
14%vol.

PECULIARITATS

  • Vinya de 103 anys en vas en terreny argilós-calcari d’excelent profunditat. La  producció en el 2022 fou d’uns 350g. de raïm per cep que varen donar peu a  700kg i 580 ampolles que hem enumerat.

  • La fermentació ha durat 1 mes i mig, controlada a una temperatura de 24-25ºC i al acabar en el propi dipòsit ha fet la fermentació malolàctica.

  • No s’ha considerat oportú posar-lo en barrica per preservar tot el seu potencial varietal i de fruita com es mereix aquesta microelaboració tant especial. El resultat ha sigut una explosió de fruita vermella, madura i confitada amb una bona intensitat de color i una acidesa que ens permetrà assegurar una longevitat del vi de més de 12 anys.

COM SERVIR-LO

Servir entre 16,5-17ºC. 
Decantarem el vi 1 hora abans dels àpats amb l’ampolla inclinada i farem “lliscar” el vi per les parets del recipient i després vorejarem aquest en sentit contrari a les agulles del rellotge, un parell de vegades i el deixarem en repòs fins l’hora de beure’l.

RECORDA QUE...

  • Els vins sempre s’emmagatzemen en posició horitzontal, en llocs frescos i a temperatures no superiors als 18ºC.
  • El color, per la seva tonalitat i per la seva intensitat, ens pot defi nir ca-racterístiques del vi.
  • És important obrir les ampolles i decantar-les en aquest tipus de vi, abans del seu consum.
  • La DO Montsant forma un anell i en el seu interior hi ha la DOQ Priorat.

MARIDA AMB...

Alta xarcuteria
Magrec d’ànec
Carns vermelles
Arrossos