+34 93 777 71 17 grananyada@grananyada.es

Special One

DO Monterrei

 

Gran Anyada ha buscat sempre aquelles zones on les varietats que si cultivin expressin tot el seu potencial. La DO Monterrei és una de les denominacions gallegues situada en el sud-est de la regió, limitant amb Portugal. Regada pel riu Támega , afluent del riu Duero, a les seves vessants granítiques si han preservat els cultius de les tradicionals varietats vitícoles gallegues entre elles la Godello. Cada cop més el mercat demana un tipus de vi de caràcter i que expressi la tipicitat de la zona i això és el que han buscat amb els seus treballs els enòlegs Jose Manuel Martínez Juste i Marià Bigordà, pare i fill. Creiem que l’esforç ha pagat la pena! Ah!, el nom SPECIAL ONE fa referència a un molt bon amic de l’equip de Gran Anyada!

NEIX A

DO Monterrei
Grandes Pagos Gallegos de Viticultura Tradicional
Vilaza-Monterrei, Ourense

ALKIMISTES

JM. Martinez Juste
Marià Bigordà, Pare
Marià Bigordà, Fill

DETALLS

2021
100% Godello
5 mesos sobre mares
13,5% vol.

PECULIARITATS

  • Vinyes pròpies de més de 20 anys en terrenys penjats situats a uns 405 m d’altura,de composició granítica amb abundant pedra calcària.
  • Verema manual en caixes de 15 kg.  Crio-maceració a uns 5ºC. Selecció, derrapat i maceració del raïm abans del premsat pneumàtic . Fermentació controlada.  Mínim 3 mesos sobre mares fines  i remogut un cop per setmana. Estabilització en dipòsit d’inoxidable  i  finalment  embotellat.
  • Longevitat entorn als 48 mesos.
  • Color grog pàl·lid, net i molt brillant.
  • Aroma  cítric i mineral  a flors blanques però també a fruites d’aigua com la pera i la poma i  a herbes aromàtiques . Molt alegre i potent en la boca  expressant el terreny on s’ha plantat la vinya destacant la característica mineral del terreny granític. Final golós, llarg i intens.

COM SERVIR-LO

Servir entre 7 i 9ºC.

No caldrà decantar l’ampolla, simplement obrir-la una estona abans de servir-lo.

RECORDA QUE...

  • Aquest BLANC DE GODELLO és molt llarg, ple i molt rodó sense una acidesa excessiva, ni tampoc un aroma excessivament floral.
  • El vi sempre s’emmagatzema horitzontal, en llocs frescos i a temperatures no superiors als 18ºC.
  • És important obrir les ampolles o decantar-les segons el tipus de vi, abans del seu consum.

MARIDA AMB...

Tot tipus de peix blanc i de riu
Carns blanques
Verdures gratinades