+34 93 777 71 17 grananyada@grananyada.es

Special One

DO Monterrei

 

Gran Anyada ha buscat sempre aquelles zones on les varietats que si cultivin expressin tot el seu potencial. La DO Monterrei és una de les denominacions gallegues situada en el sud-est de la regió, limitant amb Portugal. Regada pel riu Támega, afluent del riu Duero, a les seves vessant granítiques si han preservat els cultius de les tradicionals varietats vinícoles gallegues entre elles el Godello. Cada cop més el mercat demana un tipus de vi de caràcter i que expressi la tipicitat de la zona i això és el que han buscat amb els seu treballs i tasts, els enòlegs Marià Bigordà, pare i fill que juntament amb la Família Da Silva han cregut que l’esforç ha merescut la pena!. Ah!, el nom d’ SPECIAL ONE fa referència a un molt bon amic de l’equip de Gran Anyada!

NEIX A

DO Monterrei
Bodega Lara
Verín, Ourense

ALKIMISTES

Jose Antonio Da Silva
Marià Bigordà, Pare
Marià Bigordà, Fill

DETALLS

2022
100% Godello
Criat sobre mares fines durant 4 mesos
13,5 % vol.

PECULIARITATS

  • Vinyes bastant velles, d’un promig d’edat de 20 anys i a una altitud d’uns 405m.Terrenys penjats de composició granítica i calcària.

  • Verema manual en caixes de 15 kg. Crio maceració a uns 5ºC. Selecció, derrapat i maceració del raïm abans del premsat pneumàtic. Fermentació controlada. Mínim 4 mesos sobre mares fines i remogut un cop per setmana. Estabilització en dipòsit inoxidable i finalment embotellat.

  • Longevitat  entorn als 48 mesos.  Color grog pàl-lid, net i brillant.

  • Aroma cítric i mineral, a flors  blanques però també a fruites d’ aigua com la pera i la poma i a herbes aromàtiques. Molt alegre i potent en la boca expressant el terreny on s’ha plantat la vinya destacant la característica mineral del terreny granític. Final golós, llarg i intens.

COM SERVIR-LO

Servir entre 7-8ºC.

No cal decantar l’ampolla però si obrir-la una estona abans de servir-lo.

RECORDA QUE...

  • Aquest BLANC DE GODELLO, és molt llarg, ple i molt rodó, sense una acidesa excessiva ni tampoc un aroma excessivament floral

  • Els vins sempre s’emmagatzemen horitzontals , en llocs frescos , tranquils  i a temperatures no superiors als 18ºC.

  • És important obrir les ampolles i decantar-les en alguns tipus de vi, abans del seu consum.

MARIDA AMB...

Tot tipus de peix blancs i de rius
Amanides i verdures a la planxa
Carns blanques