+34 93 777 71 17 grananyada@grananyada.es

THÉNTIC

DO Almansa

 

Una DO jove i no molt gran que sempre ha cridat l’atenció a GRAN ANYADA per les seves varietats, climatologia i edafologia ha sigut la DO ALMANSA. La seva situació geogràfica en la que es coneix per “Hoya de Almansa”, te una altitud entre 700 i 1100 metres, en uns terrenys pràcticaments plans , poc ondulats, de climatologia seca, continental però lleugerament més suau que els de l’interior de la Manxa. Aquestes condicions i les varietats poc tradicionals que majoritàriament es cultiven ha permés a Marià Bigordà, pare i fill, treballar junt al bon amic i enòleg Adolfo Cano presentar uns vins que sorprenen per la seva riquesa aromàtica, fresca, molt afruitada i pas en boca voluminós i agradable.

NEIX A

Celler Cano
Higueruela (Albacete)

ALKIMISTES

Adolfo Cano
Marià Bigordà, Pare
Marià Bigordà, Fill

DETALLS

2022
100% Sauvignon blanc
Criat en àmfora de fang de l’any 1902 sobre lies fines durant 6 mesos
13 % vol.

PECULIARITATS

  • Vinyes bastant velles, d’un promig d’edat de 35 anys i a una altitud d’uns 1050m.Terrenys calcaris, secs i no massa profuns. Agricultura tradicional pero ecológica. Clima continental amb influència mediterrànea que pot arribar als -10ºC a l’ hivern i a 30ºC a l’estiu. Producció mitjana per cep: 2 a 3kg de raïm.

  • Verema manual amb caixes de 15 kg, taula de selecció manual i crio- maceració de 24 hores abans de la fermentació controlada  a uns 16ºC. durant tres setmanes i maceració amb les lies fines durant 6 mesos en l’àmfora de fang i remuntats cada setmana.

  • Gran expressió de fruita fresca, cítrica, amb tocs de fruita d’os i tropical com demana la varietat i en boca agradable sensació a l’entrada i molt plena i fluida al final. Acidesa molt ben integrada.

  • Longevitat de més de 5 anys.

COM SERVIR-LO

Servir entre 6,5-8ºC.
No cal decantar l’ampolla però si obrir-la 1/2 hora abans de servir-lo.

RECORDA QUE...

  • Els vins sempre s’emmagatzemen horitzontals, en llocs frescos, tranquils  i a temperatures no superiors als 18ºC.

  • És important obrir les ampolles i decantar-les en alguns tipus de vi, abans del seu consum.

  • El color, per la seva tonalitat i per la seva intensitat,  ens pot definir característiques i propietats del vi.

MARIDA AMB...

Tot tipus de peix
Amanides i verdures a la planxa
Carns blanques