+34 93 777 71 17 grananyada@grananyada.es

You Rock

DOP Utiel-Requena

 

Parlar de la varietat valenciana BOBAL era fa uns anys caure en els paranys dels vins a dojo sense més virtuts que aconseguir un producte correcte però cap més aspiració . Gràcies a la evolució de la viticultura i l’enologia, avui parlem de uns vins amb unes perspectives singulars i molt atractives per ser molt diferents a les varietats més conegudes ja tan globalitzades. Autòctona de la zona de Utiel-Requena, la Bobal cultivada amb altitud, en terrenys  calcaris i francs no exempts de pedra, podada en vas, sense descuidar-se la poda en verd, arriba a la seva maduresa per donar-nos un producte molt captivador com el aconseguit en el Celler Pasiego entre Jose Luís Salón i Marià Bigordà, pare i fill,  que pensem  ha de ser un verdader descobriment pels clients de Gran Anyada.

NEIX A

DOP Utiel-Requena
Bodegas Pasiego
Sinarcas (València)

ALKIMISTES

José Luis Salón
Marià Bigordà, Pare
Marià Bigordà, Fill

DETALLS

2015
Bobal 100%
15 mesos de criança en barriques de roure  francès, hongarès i americà
14,5 % vol.

PECULIARITATS

  • Vinyes pròpies de 60 a 80 anys  en terrenys  calcaris– francs i també pedregosos situades a una altitud de 900m.
  • Verema manual  i taula de selecció a l’entrar al  celler. Maceració prefermentativa en fred i maceració durant uns 15 dies  Fermentació (amb llevat de la pròpia vinya) molt lenta i  controlada a uns 24ºC. Criança en barriques de roure americà, hongarès  i francès,  durant uns 15 mesos i un mínim de 12 mesos a l’ampolla.
  • Longevitat entorn als 12 anys.
  • Gran pigmentació, fosca de cirera picota. Aroma  alegre, potent i molt net,  de  fruites negres, madures i llamineres,  prunes i mores. Notes balsàmiques.  Els tanins són amables, sedosos i torrefactes. Bona llàgrima. Final de boca suau, llarg i amb molt bona estructura.

COM SERVIR-LO

Servir entre 15-17ºC.

Decantarem el vi 2 hores abans de cada àpat amb l’ampolla inclinada i farem “lliscar” el vi per les parets del recipient i després vorejarem aquest en sentit contrari  a les agulles del rellotge un parell de vegades, i el deixarem en repòs fins  l’hora de beure’l.

RECORDA QUE...

  • La Bobal es una varietat autòctona de la regió valenciana de pell gruixuda, de brotació tardana però sensible a les gelades tardanes, poc resistent a l’oidium però molt al mildium, típiques malalties de la vinya produïdes per fongs. També es molt resistent a la sequera.
  • Els vins sempre s’emmagatzemen horitzontals, en llocs frescos i a temperatures no superiors als 18ºC.
  • És important obrir les ampolles o decantar-les segons el tipus de vi, abans del seu consum.

MARIDA AMB...

Carns vermelles
Carns de caça
Formatges curats
Postres amb xocolata negra