+34 93 777 71 17 grananyada@grananyada.es

You Rock

DO Almansa

 

Una DO jove i no molt gran que sempre ha cridat l’atenció a GRAN ANYADA per les seves varietats, climatologia i edafologia ha sigut la DO ALMANSA. La seva situació geogràfica en la que es coneix per “Hoya de Almansa”,te una altitud entre 700 i 1100 metres, en uns terrenys pràcticaments plans , poc ondulats, de climatologia seca, continental però lleugerament més suau que els de l’interior de la Manxa. Aquestes condicions i les varietats poc tradicionals que majoritàriament es cultiven ha permés a Marià Bigordà, pare i fill, treballar junt al bon amic i enòleg Adolfo Cano presentar uns vins que sorprenen per la seva riquessa aromàtica, fresca, molt afruitada i pas en boca voluminós i agradable.

NEIX A

 DO Almansa

Celler Cano
Higueruela (Albacete)

ALKIMISTES

Adolfo Cano
Marià Bigordà, Pare
Marià Bigordà, Fill

DETALLS

2019
100% Garnatxa Tintorera
Criança  12 mesos en barrica de roure francès de 500 l.
14,5 % vol.

PECULIARITATS

  •  Vinyes velles, d’un promig d’edat de 50 anys i a una altitud d’uns 1050m.Terrenys calcaris, secs i no massa profuns .Agricultura tradicional. Clima continental amb influència mediterrànea que pot arribar als -10ªC a l’ hivern i a 30ª a l’estiu. Producció mitjana per cep: 3kg de raïm.

  • Verema manual amb caixes de 15 kg, taula de selecció manual i crio- maceració de 24 hores abans de la fermentació controlada  a uns 26 ºC. durant 1 mes. Fermentació malolàctica en barriques de roure francès.

  • Potent color vermellós (única varietat de raïm negre que té la polpa negre) que taca la copa í gran expressió de fruita vermella, madura, confitada i quelcom especiada amb final de boca plena i sense arestes i acidesa integrada. Longevitat de més de 10 anys.   

COM SERVIR-LO

Servir entre 16,5- 17ºC.

Decantarem el vi 2 hores abans dels àpats amb l’ampolla inclinada i farem “lliscar” el vi per les parets del recipient i després vorejarem aquest en sentit contrari  a les agulles del rellotge, un parell de vegades i el deixarem en repòs fins  l’hora de beure’l.

RECORDA QUE...

  •  Els vins sempre s’emmagatzemen horitzontals , en llocs frescos , tranquils  i a temperatures no superiors als 18ºC.

  • És important obrir les ampolles i decantar-les en aquest tipus de vi, abans del seu consum.

  • El color, per la seva tonalitat i per la seva intensitat,  ens pot definir característiques i propietats del vi.

MARIDA AMB...

Alta xarcuteria
Verdures a la graella
Carns estofades
Formatges semicurats