+34 93 777 71 17 grananyada@grananyada.es

80 clicks

DO Rias Baixas

 

Gran Anyada té sempre la vocació de millorar als seus productes i amb les dificultats que suposa canviar el celler on fins ara traballavem i per la coneixença que ens dona any darrera any, conèixer més bé la zona del Rosal de la DO Rias Baixas, presentem un 80 CLICKS renovat, molt millorat, amb una nova presentació i que pensem transmet l’idea de que la qualitat ha de ser el signe de la nostra empresa. Gràcies a Pablo Ibañez, enòleg i a Arturo Conde, viticultor i enòleg, arriba un producte que no té rival dins la família dels albariños. El petit tant per cent de les varietats: Loureiro (10%) i Caiño (5%) engalanen a la varietat principal, l’Albarinyo.

NEIX A

DO Rias Baixas
Celler Aldea de Abaixo
O Rosal  (Pontevedra)

ALKIMISTES

Pablo Ibañez
Arturo Conde
Marià Bigordà, Pare
Marià Bigordà, Fill

DETALLS

2022
85% Albarinyo, 10% Loureiro, 5% Caiño
7 mesos sobre lies fines
12,5 % vol.

PECULIARITATS

  • Zona delimitada per l’Oceà Atlàntic, el riu Miño i muntanyes que la protegeixen dels vents del nord. Vinyes emparrades altes en forma de teulada per culpa de l’ humitat i en terrenys d’abundant pedra calcària però de composició lleugerament àcida.

  • Verema manual, criomaceració de raïm, premsat de baix rendiment, fermentació a 16ºC. i durant uns 18 dies i criança en dipòsit amb les seves lies fines durant 7 mesos. Longevitat d’uns 4 anys, inertització i esterilització per plaques.

  • 80 CLICKS és un vi de gran intensitat i qualitat aromàtica, destacant les flors blanques, una salinitat agradable que es complementa amb la poma verda i les fruites d’os. En boca és molt net, equilibrat i d’una fina textura. L’acidesa molt integrada i conjuntada, dóna pas a un vi molt elegant i que fa tornar a agafar la copa.

COM SERVIR-LO

Servir entre  6,5º-7,5ºC.

No caldrà decantar l’ ampolla però millor obrir-la una estona abans.

RECORDA QUE...

  • Les vinyes de la DO Rias Baixas són autèntics minifundis on el nombre de pagesos dobla les hectàrees existents.
  • El vi sempre s’emmagatzema horitzontal, en llocs frescos i a temperatures no superiors als 18ºC.
  • És important obrir les ampolles o decantar-les segons el tipus de vi, abans del seu consum.

MARIDA AMB...

Tot tipus de peix i marisc
Arròs de peix
Formatges frescos
Foie de figues